На Кіровоградщині зареєстровано майже 15 тисяч безробітних

Липень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

Кількість зареєстрованих безробітних на кінець травня 2017р. становила 14,4 тис. осіб. Допомогу по безробіттю отримували 71,3% осіб, які мали статус безробітного.

Із загальної кількості безробітних більше половини становили жінки. Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області порівняно
з квітнем 2017р. зменшився на 0,17 в.п. і на кінець травня п.р. становив 2,46% населення працездатного віку, в сільській місцевості – 2,97%, в міських поселеннях – 2,17%.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю в травні 2017р., становила 11,4 тис. осіб, середній розмір допомоги по безробіттю – 1729 грн, що на 46% менше законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3200 грн).
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до обласного центру зайнятості, в травні 2017р. порівняно з квітнем п.р. збільшилася на 4,9% і на кінець місяця становила 2,9 тис.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу на кінець травня 2017р. спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (22,7% загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на технічних службовців (3,1%).

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) в цілому по області зменшилося з 6 осіб на кінець квітня до 5 осіб на кінець травня 2017р.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool