На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства підприємець сплатив понад 18 тисяч гривень

Жовтень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 768 | Коментарі: 0

Штраф у такому розмірі довелося сплатити операторові ринку за невиконання припису про усунення порушень Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Низку цих порушень виявили в підприємця, який здійснює торговельну діяльність, спеціалісти Новомиргородського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в ході проведення планової перевірки.

У тому, що оператором ринку припис не виконаний, спеціалісти Держпродспоживслужби області переконалися під час позапланового заходу з перевірки усунення порушень. Зокрема в приміщенні торговельного закладу на стінах і стелі – тріщини, над полицями з харчовими продуктами місцями обсипалася штукатурка, що може призвести до забруднення харчових продуктів. Також не витримується товарне сусідство – в одній морозильній камері зберігаються молочна продукція та ковбасні вироби. Крім того, відсутні термометри в морозильній камері, холодильниках та холодильних вітринах, у яких зберігаються харчові продукти; на стаціонарному датчику температури з боку реалізатора зафіксована позначка плюс 15°C, тоді як ковбасні вироби повинні зберігатися в холодильній камері при температурі від 0 до плюс 6°C.

Довідково: Припис – письмова вимога посадової особи органу контролю про усунення порушення. Невиконання припису тягне застосування заходу адміністративного впливу у вигляді штрафу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool