На Кіровоградщині за 5 тисяч доларів переправляли чоловіків за кордон

Червень 04, 2022 | Новини | Переглядів: 1568 | Коментарі: 0

Управлінням СБ України в Кіровоградській області затримано голову однієі з місцевих благодійних волонтерських організацій та посередника, які організували протиправну схему з незаконного переправлення через державний кордон України до країн ЄС осіб, які підлягають призову.

На Кіровоградщині за 5 тисяч доларів переправляли чоловіків за кордон

На Кіровоградщині за 5 тисяч доларів переправляли чоловіків за кордон


В ході слідства встановлено, що зловмисники на постійній основі з початку війни незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку під виглядом волонтерів або на ПМП.

Так, за виїзд чоловіків під виглядом волонтерів ділки встановили оплату у 2,5 тис. доларів США, а за виїзд до країн ЄС на постійне місце проживання - вимагали по 5 тис. доларів США.

Встановлено, що за 3 місяці війни послугами зловмисників встигли скористатися більше 10 осіб. Крім очільника благодійного фонду та його посередника - підприємця з м. Києва у злочинній схемі були задіяні посадові особи Державної міграційної служби України.

Співробітники СБУ затримали двох ділків на «гарячому» під час одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 10 000 доларів США від двох чоловіків призовного віку для їх виїзду до ЄС на постійне проживання.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.369-2. Також найближчим часом планується повідомлення підозр за ч. 1 ст. 332 КК України та обрання запобіжного заходу.

Реалізація операції із затримання зловмисників проводилася УСБУ в Кіровоградській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.


Управління СБ України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool