На Кіровоградщині взялися до спуску талої води з доріг загального користування

Лютий 04, 2016 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

Негода відступила і на зміну сильним снігопадам, морозу та вітру прийшла відлига. Враховуючи, що на Кіровоградщині за кілька діб випала півторамісячна норма снігу, назріло чергове проблемне питання – куди діватися талій воді?

Дорожні організації області активно розпочали роботи по спуску води з автодоріг та узбіч – розчищають водовідвідні лотки та водопропускні труби.

Не забувають і про планову роботу з експлуатаційного утримання доріг у зимовий період. Поки що працюють у стабільному режимі – регулярно посипають проїжджу частину протиожеледними сумішами та прибирають сніг з узбіч.

Як тільки дороги повністю будуть прибрані від снігу, одразу всіма силами візьмуться за ямковий ремонт, адже це, поки що, єдиний варіант, як зберегти існуючу мережу. Зважаючи на те, що синоптики прогнозують протягом цього та наступного тижня різке підвищення температури повітря, до +15° за Цельсієм, перші ремонтні бригади вже вийшли на дороги. На а/д Н-14-01 Південний обхід м. Кіровограда працює Кіровоградська ДЕД, на автодорозі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине – Олександрійська ДЕД, а на а/д М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка – Новоархангельська ДЕД. Від кожної організації задіяно по одній бригаді. В роботі переважно використовують сучасні суміші, що дозволяють працювати в умовах понижених температур та підвищеної вологості.

А доки сніг не дозволяє ремонтувати більш активно, дорожники аналізують минулорічну роботу та детально планують свої дії на цей рік. Ставки роблять на якість, а не на кількість квадратних метрів, хоча у ситуації, яка склалася з дорогами сьогодні, кількість теж не менш важлива.

- На превеликий жаль майже всі роки незалежності України дорожня галузь фінансувалася недостатньо, нестабільно і по залишковому принципу. Не витримувалися міжремонтні терміни, реконструкцій майже не проводилося, тож саме через це така невтішна картина і з кожним роком вона погіршується, - говорить начальник Служби автодоріг Сергій Поліщук. – Наше головне завдання – зберегти те, що маємо ямковим ремонтом і при можливості, хоч і невеликими темпами і незначними площами, але переходити до капітального ремонту та поточних середніх ремонтів. На цей рік у нас плани великі і ми сподіваємося їх втілити, але як складуться обставини з фінансовим забезпеченням – поки що прогнозувати важко.

Традиційно основна маса робіт припаде на державну мережу, а ділянки, де першочергово буде проводитися ремонт, визначать після інспектування доріг. З яким настроєм гурт кіровоградських дорожників вступить у будівельний сезон покаже розширена нарада, на яку вже цієї п’ятниці зберуться у Службі автодоріг керівники усіх підрядних організацій.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool