На Кіровоградщині вживаються заходи з недопущення поширення лептоспірозу

Жовтень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

Відповідно до повідомлення ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» при дослідженні гризунів, виловлених у лісосмузі на в’їзді в смт Компаніївка, в 3 екземплярах були виявлені збудники особливо небезпечної інфекції - лептоспірозу та в одному - ієрсиніозу. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вживає відповідних заходів реагування. Голові Компаніївської ОТГ, Компаніївської РДА, відділу освіти, головним лікарям Компаніївської ЦРЛ та КЗ «ЦПМСД» направлено рекомендаційні листи щодо проведення заходів з недопущення виникнення та розповсюдження виявлених захворювань на території району.

Запобіжні заходи повинні бути спрямовані перш за все на ліквідацію джерела інфекції, а саме - знищення пацюків і мишей з метою запобігання захворювання лептоспірозом як тварин, так і людей. При догляді за тваринами, як на фермі, так і вдома, необхідно використовувати засоби захисту ( рукавиці, халат, чоботи).

Боротьба з гризунами, які є довготривалими носіями лептоспір та виділяють їх із сечею в навколишнє середовище, повинна проводитися всіма доступними засобами (капкан, пастка, приманка).

На Кіровоградщині, лептоспіроз

Для недопущення передачі інфекції харчовим шляхом населенню рекомендується не вживати сиру воду з неперевірених джерел та відкритих водоймищ, не пити некип’ячене молоко, захищати продукти харчування від доступу гризунів, не вживати немиті овочі і фрукти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool