На Кіровоградщині встановлено фактори, які могли призвести до загибелі риби в м. Олександрія

Березень 27, 2019 | Новини | Переглядів: 1680 | Коментарі: 0

До Олександрійського міського управління Держпродспоживслужби області надійшло повідомлення про загибель риби в ставку, що знаходиться у використанні громадської організації «Дружба» в м. Олександрія, повідомляє FOTOINFORM.NET

Фахівці Держпродспоживслужби області провели обстеження водойми та відібрали зразки риби і води для лабораторних випробувань.

За результатами досліджень Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у пробах води зі ставка встановлено перевищення вмісту вільного азоту в 7,4 рази (фактичний вміст аміаку – 0,37 при нормативному значенні – 0,05). А також відмічено перевищення допустимих норм вмісту нітратів у 2,6 разів (фактичний вміст нітратів – 5,31 при нормативному значенні – 2,0). Результатами дослідження біологічного матеріалу виключено бактеріальні хвороби риби.

Також імовірною причиною такої ситуації міг бути низький вміст кисню у воді, який виник у результаті недостатнього проведення комплексу заходів, направлених на відновлення газообміну, штучної аерації водойми, збільшення проточності води тощо.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool