На Кіровоградщині врятували чотирьох рибалок

Листопад 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

Щойно на водоймах області з’явився перший льодок і зима почала свій відлік жертв - необережних любителів підлідної риболовлі. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

28 листопада до цього списку ледь не потрапили четверо чоловіків – троє жителів Знам’янки та мешканець Кіровограда.
Якби не пильність та вчасна допомога випадкового свідка надзвичайної події, який, щойно зрозумів, що на його очах можуть загинути четверо осіб, одразу зателефонував до служби порятунку. До місця події – ставка біля центрального току села Дмитрівки Знам’янського району - виїхав аварійно-рятувальний автомобіль та відділення рятувальників самостійної державної пожежної частини № 10 на чолі з начальником Знам’янського райвідділу УМНС в області Андрієм Бондаренком, а також швидка центральної районної лікарні. Вже під час слідування рятувальники тримали напоготові карабіни, рятувальні мотузки, жилети та круги, щоб не гаяти жодної дорогоцінної хвилини.
На момент прибуття рятувальників троє чоловіків перебували у воді, тримаючись за кригу. Четвертий рибалка був на острівці: він намагався допомогти трьом іншим, але також потрапив під кригу. Після кількох невдалих спроб йому врешті-решт вдалося самотужки вибратися на лід та поповзом дістатися острова.
Рятувальники Дмитро Конюх та Віталій Зіноватний за допомогою пристрою для рятування на воді, рятувальних жилетів, мотузки, круга та багра по черзі дістали рибалок з води. Останнім зняли рибалку з острівця та доставили до берега у надувному човні. До приїзду лікарів постраждалим надавали допомогу в аварійно-рятувальному автомобілі. Усі четверо врятованих почуваються добре і від госпіталізації відмовились та відправились по домівках.
Пізніше рибалки розповіли, що рибалити почали ще вранці. О третій годині дня один із знам’янчан провалився під лід, земляки кинулись його рятувати, але невдало і також опинилися у крижаній воді. Невдалою виявилася спроба порятунку і кіровоградця.
Мусимо зауважити, що любителям зимової риболовлі не завжди щастить “вибратися сухими з води”, адже крижана вода та важкий зимовий одяг залишають небагато шансів на щасливий порятунок. Тож настійно радимо добре подумати, перш ніж поступитися спокусі і вийти на “слизьку доріжку”.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool