На Кіровоградщині виявлено трихінельоз

Листопад 02, 2018 | Новини | Переглядів: 635 | Коментарі: 0

Під час проведення діагностичних досліджень біологічного матеріалу лисиці, відібраного в мисливських угіддях поблизу с. Кам’яна Криниця Благовіщенського району, фахівці Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби виявили личинки трихінел в одній пробі.

Спеціалісти ветеринарної медицини Благовіщенського відділу Головного управління Держпродспоживслужби провели епізоотичне розслідування випадку трихінельозу червоної лисиці.

Матеріали розслідування розглянуто на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Благовіщенській райдержадміністрації 31.10.2018 року і затверджено план заходів з ліквідації осередку трихінельозу та визначено межі їх проведення.

Оскільки м'ясо червоних лисиць не вживається людиною, цей випадок не несе загрози здоров’ю та життю населення. Проте існує небезпека поширення паразита на інших домашніх тварин, в першу чергу свиней, коней, нутрій, в результаті вживання м’яса яких у людей може виникнути захворювання на трихінельоз.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає мешканців регіону не ризикувати споживанням м’яса свиней (зокрема диких), яке не пройшло ветеринарно-санітарної експертизи на трихінельоз. З метою запобігання виникненню захворювання слід відмовитись від споживання м’яса, придбаного на стихійних ринках, а також не проводити подвірний забій тварин без ветеринарного контролю.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool