На Кіровоградщині вилучили хвойної продукції на понад 50 тисяч гривень

Січень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 643 | Коментарі: 0

На території області тривають заходи щодо попередження та виявлення фактів незаконних вирубок, перевезення і реалізації хвойних культур. 

До них задіяно більше 280 працівників поліції, а також представники екологічної інспекції і лісового та мисливського господарства і близько 20 членів громадських формувань.

У результаті вжитих заходів спільними мобільними групами уже перевірено понад 210 одиниць транспорту, відпрацьовано більше 120 ринків.
Під час рейдів поліцейські вилучили 260 одиниць хвойної продукції на загальну суму у 53 тисячі гривень. Більшість новорічних дерев громадяни реалізовували у невстановлених місцях. Стосовно осіб поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 160 КУпАП.
Також виявлено порушення адміністративного законодавства за ст. 65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) і ст. 159 (порушення правил торгівлі на ринках) та два порушення порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП).
Робота у даному напрямку продовжується.

Поліцейські нагадують громадянам, що за незаконну порубку, пошкодження та знищення хвойних насаджень, а також порушення правил збереження, перевезення та реалізації такої продукції законодавством передбачена адміністративна відповідальність (ст. 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП), а саме – накладення штрафів від 5 до 100 (у залежності від розміру заподіяної шкоди) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool