На Кіровоградщині викрито трьох осіб, які незаконно отримали допомогу по безробіттю

Жовтень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 965 | Коментарі: 0

Пригода мала місце ще на початку року. 43-річний житель селища міського типу Онуфріївка, що на Кіровоградщині, звернувся до місцевого центру зайнятості з заявою про надання йому статусу безробітного з виплатою допомоги.

У документі чоловік вказав завідомо неправдиві відомості про те, що він не є суб’єктом підприємницької діяльності.
У результаті такої «махінації» інформацію про особу було внесено до відповідного державного реєстру та перераховано з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і виплачено грошові кошти на загальну суму більше 3 тисяч гривень.
За схожою схемою спробували незаконно збагатитися ще двоє жителів цього ж району. У підсумку зловмисники заволоділи державними коштами у сумі 9 тисяч гривень.
– По даних фактах працівниками міліції відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», - розповідає начальник Онуфріївського РВ УМВС в області Ігор Чванько. – За ці дії законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Крім того, особам доведеться повернути державі отримані у незаконний спосіб кошти.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool