На Кіровоградщині викрито шахрая, що продавав через мережу Інтернет неіснуючі товари

Жовтень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1033 | Коментарі: 0

Жертвами зловмисника стали семеро жителів різних регіонів України, які зазнали збитків на суму у понад 11 тисяч гривень. За вчинене особі загрожує покарання від трьох до восьми років ув’язнення.

22-річний житель Світловодська на одному з веб-ресурсів розмістив низку оголошень про продаж спортивних тренажерів та інших речей, яких у дійсності не мав. Також чоловік додав номер мобільного телефону, який придбав спеціально для втілення злочинних намірів, та фотознімки товарів, скопійовані у мережі. В описах вартість неіснуючих лотів коливалася від кількасот до понад трьох тисяч гривень.
Протягом місяця на гачок афериста потрапили мешканці різних областей, які погоджувались здійснити попередню оплату за товари. У ході спілкування з покупцями зловмисник переконував їх у добросовісності своїх намірів і довірливі громадяни перераховували кошти на вказаний картковий рахунок.
За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання світловодчанина було виявлено та вилучено платіжні картки і комп’ютерну техніку, що використовувалися ним під час вчинення шахрайських дій.
Наразі особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool