На Кіровоградщині викрили порушення при проведенні процедури закупівель продуктів харчування для дітей

Серпень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 550 | Коментарі: 0

Органи прокуратури Кіровоградщини в черговий раз викрили порушення Закону при проведенні процедури закупівель продуктів харчування для дітей

Органами прокуратури Кіровоградщини на системній основі здійснюється вивчення єдиної системи публічних закупівель «Prozorro», зокрема у сфері охорони дитинства. За наслідками цього моніторингу прокурорами виявлено чергове порушення вимог законодавства.

Господарським судом Кіровоградської області задоволено низку позовів прокуратури щодо оскарження незаконних договорів на постачання продуктів харчування до закладів освіти.

Так, Знам’янською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів «Edata» та єдиної системи публічних закупівель «Prozorro» виявлено порушення тендерного законодавства під час проведення відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації закупівлі продуктів харчування для дітей - учнів місцевих навчальних закладів.

Вивченням вказаних договорів встановлено, що між відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації та місцевим підприємцем укладено 4 договори поставки продуктів харчування на загальну суму 382 тис грн.
Фактично за цими договорами мало б бути здійснено закупівлю продуктів харчування із застосування Законом України «Про публічні закупівлі» - процедур закупівлі у вигляді відкритих торгів, однак відділ освіти уклав оспорювані договори напряму з постачальником.
Також відділом освіти, порушивши принцип добросовісної конкуренції серед учасників, не оприлюднено на веб-порталі «Prozorro» планування даної закупівлі, що не дало можливість участі в закупівлі інших учасників.
Крім того, у договорах вказується, що мають поставлятись «продукти харчування», але не визначено конкретно який саме товар очікувався, його кількість та ціна за одиницю товару, що суперечить принципу максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості, передбачених процедурами публічних закупівель.

Підтримавши позицію прокуратури, суд визнав договори недійсним, чим попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 382 тис грн.

Ювенальні прокурори регіону продовжують послідовний моніторинг на предмет законності проведених закупівель товарів та послуг для дітей.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool