На Кіровоградщині викрили 38 порушників митного законодавства

Жовтень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 809 | Коментарі: 0

Кіровоградською митницею за 9 місяців було виявлено 38 фактів переміщення через митну територію України товарів на загальну суму понад 30,5 млн. грн., відповідальність за які передбачено ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Безпосередніми предметами митних правопорушень були:
- будівельні матеріали;
- запасні частини до велосипедів;
- обладнання для обігріву повітря та його кондиціювання;
- товари народного споживання (посуд, одяг та взуття для заняття спортом, обладнання, сировина)
Відмічаємо, що зазначені випадки можна класифікувати як «інтелектуальну контрабанду», що пов’язані з використанням підробних документів, документів отриманих незаконним шляхом, несанкціонованою заміною отримувачів товару.
Зазначимо також, що вказані правопорушення були виявлені шляхом взаємодії з митними органами іноземних держав.

Суми нарахованого середнього заробітку мобілізованим працівникам відображаються на загальних підставах
Відповідно до частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України (зі змінами) за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
На сьогодні відсутній порядок відшкодування таких виплат у зв’язку з тим, що в Законі України від 16 січня 2014 року № 719-VII «Про державний бюджет на 2014 рік» компенсаційних виплат з бюджету у межах середнього заробітку мобілізованим працівникам не передбачено.
Виходячи із зазначеного у Звіті про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Державної фіскальної служби (додаток 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 № 454) суми нарахованого середнього заробітку мобілізованим працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відображаються на загальних підставах.
При цьому при перерахунку страхувальником середнього заробітку зазначеним працівникам за попередній період фінансові санкції за таке донарахування єдиного внеску не застосовуються. Підставою для незастосування фінансових санкцій є форма військового квитка, визначна Указом Президента України від 25 травня 1994 року № 263/94 „Про Положення про військовий квиток рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцеру запасу” (копія), та довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною (копія).

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool