На Кіровоградщині відзначили ювілей від дня запуску першого поїзда на електричній тязі (ФОТО)

Жовтень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 978 | Коментарі: 0

Енергетики Одеської залізниці нещодавно відзначили ювілей від знаменної дати – 50 років тому зі станції Знам’янка рушив перший поїзд на електричній тязі. Знам’янка–П’ятихатки – перша дільниця на змінному струмі в Україні та перша електрифікована дільниця на Одеській залізниці.

Привітали із святом працівників та ветеранів Знам’янської дистанції електропостачання почесні гості: начальник Одеської залізниці Микола Луханін, заступник начальника Головного управління електрифікації Укрзалізниці Валерій Пасічний, начальник служби електрифікації Одеської залізниці Сергій Кучмій та перший начальник дистанції енергопостачання Борис Сімаков.
«Електрифікація найбільш вантажонапруженої дільниці залізниці Знам’янка – П’ятихатки мала свого часу стратегічне значення, адже це сприяло значному збільшенню обсягів перевезень. Неодноразове визнання колективу переможцем у галузевих змаганнях серед підприємств Укрзалізниці у 2001, 2006 та 2011 роках яскраво свідчить про потужність технічної оснащеності, своєчасне впровадження нових енергозберігаючих технологій та високий рівень кваліфікації наших спеціалістів-енергетиків», – підкреслив начальник залізниці Микола Луханін.
Начальник служби електрифікації Одеської залізниці Сергій Кучмій подякував усім ветеранам дистанції за те, що експлуатація пристроїв змонтованих та налагоджених ще у далекому 1962 році й дотепер відзначається високим ступенем надійності.
Цього дня за вагомий особистий внесок у розвиток галузі, забезпечення високого рівня виконання виробничих завдань та з нагоди 50-річчя електрифікації Знам’янської дистанції електропостачання почесними нагородами від начальника залізниці було відзначено 25 ветеранів праці (колишніх працівників дистанції).

На Кіровоградщині відзначили ювілей від дня запуску першого поїзда на електричній тязі (ФОТО)
 

*Довідка
Знам’янська дистанція енергозабезпечення – це 6 районів контактної мережі, розгорнута довжина якої становить 768,9 км, а експлуатаційна – 246,9 км, 3 тягових підстанції, 1 район енергозабезпечення, вагон-вимірювач параметрів контактної мережі, механічні майстерні з ремонту дрезин, виробнича дільниця з капітального ремонту контактної мережі, трансформаторне масляне господарство, ремонтно-ревізійний цех, ремонтно-механічний цех, енергодиспетчерська. На підприємстві працюють 339 залізничників.
Сьогодні експлуатаційна довжина електрифікованих дільниць на Одеській залізниці становить 1736 км. Розгорнута довжина контактної мережі – 4615 км. Обслуговують контактну мережу 43 райони контактної мережі та 30 тягових підстанцій.
Біля витоків становлення, а згодом активно беручи участь в удосконаленні технологічних процесів підприємства, стояли: Б.К. Сімаков, В. Г. Блюм, А.П.Кострикін, Б.А. Вохмінцев, В.М. Рощупкін, В.Н. Косьяненко, Н.П. Мальований, В.Т. Реводько, Н.Т. Черненко, С.С. Черняєва, Н.С. Комісаров, Ю.М. Яцюк, династії енергетиків Легеньких, Коржів, Переверзєвих, Полікарпових.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool