На Кіровоградщині відзавтра почнуть працювати два дитячі табори

Липень 31, 2020 | Новини | Переглядів: 805 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області почнуть роботу два дитячі оздоровчі заклади. Прийматиме дітей «Бригантина» у Новоархенгельську та «Чайка» у Гайвороні.

Про це повідомила головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук сьогодні, 31 липня.

«Члени комісії проголосували «за» початок оздоровчого сезону. Проте погодились відкритись на Кіровоградщині лише два дитячі табори. У своїй роботі вони будуть керуватись постановою №43 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у якій визначені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину», - зазначила Надія Оперчук.

Серед основних рекомендацій такі:

1. Прийматимуть до закладів тих дітей, які проживають у межах регіону, де розташовується табір.

2. Під час прийому до табору, а також під час усього відпочинку кожного дня діти проходитимуть температурний скринінг. Усі показники фіксуватимуть у журнал.
3. До закладу не допускатимуться діти, у яких під час прийому виявили ознаки респіраторних захворювань або температуру тіла понад 37,2 °C.
4. Діти, у яких температура підвищилась уже під час відпочинку, будуть ізольовані. Згідно алгоритму дій, медпрацівник табору має викликати «швидку», яка доставить хворих до лікарні для встановлення діагнозу.
5. Роботу працівників оздоровчих закладів організовуватимуть «вахтовим» методом у межах однієї зміни. Персонал аналогічно буде проходити щоденний скринінг. У разі виявлення симптомів хвороби людей ізолюватимуть і доставлятимуть до медзакладів для обстеження і проходження тестування на коронавірус.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool