На Кіровоградщині відбувся рейд

Травень 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1658 | Коментарі: 0

Працівники пожежно-рятувальної служби турбуються, щоб відпочинок громадян був безпечним, тому у цей період було активізовано роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки

Зокрема рятувальники напередодні травневих свят активно зустрічались з учнями навчальних закладів Кіровоградщинни, попереджуючи про негативні наслідки нехтування власною безпекою, провели перевірки храмів області та поспілкувались зі священнослужителями щодо пожежної безпеки під час Великодня та поминальних днів, а також не припиняють проводити відпрацювання населених пунктів області, під час яких застерігають громадян від необачних вчинків, які можуть закінчитись пожежею, знищенням вогнем майна та загибеллю людей.

2 травня працівники служби «101» поспілкувались з мешканцями смт Новоархангельск. Рятувальники розповіли жителям райцентру про небезпечні наслідки спалювання сміття, торішнього листя, бур’яну на присадибних і дачних ділянках. Працівники служби порятунку наголосили, що небезпечно залишати непогашеними недопалки, сірники, адже у таку теплу й суху погоду для пожежі достатньо малої іскри та легенького вітерцю, щоб вогонь перекинувся на господарчі будівлі, дерев’яні паркани, житлові й дачні будинки, завдавши при цьому господарям значних матеріальних збитків. Не менш небезпечно для життя також палити у приміщенні, особливо у ліжку, - це одна з найпоширеніших причин виникнення пожеж, які закінчуються загибеллю.

Рятувальники також нагадали, що під час відпочинку на природі, особливо в лісі, варто дуже обережно розкладати багаття. Краще робити це у спеціальних рекреаційних зонах, де працівники лісового господарства подбали про безпечний і комфортний відпочинок громадян. А після відпочинку, потрібно обов’язково переконатись в тому, що вогнище повністю погашене. У спілкуванні з громадянами рятувальники також зробили акцент на дотриманні правил безпечного поводження з вогнем під час поминальних днів, коли будуть використовуватись свічки та лампадки поряд з легкозаймистими щтучними квітами й вінками.

Шановні громадяни! Будьте уважними - не завдавайте собі шкоди власними необережними діями.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool