На Кіровоградщині відбулося ювілейне ярмаркування (ФОТО)

Вересень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 660 | Коментарі: 0

Вже традиційно восени в рамках Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», яке було започатковане сорок вісім років тому на Кіровоградщині проходять урочисті заходи на території заповідника-музею І.К. Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія» (с. Миколаївка, Кіровоградський район). 

Цьогорічне свято як завжди було присвячене постатям наших славетних земляків, видатних українських драматургів, акторів та режисерів, фундаторів українського професійного театру М. Л. Кропивницькому та І. К. Карпенко - Карому. І гостями фестивалю стали тисячі людей, поціновувачів театрального мистецтва, які приїхали на святкування до садиби корифеїв українського театру. 

22 вересня 2018 року в цей теплий по літньому день відбувалося безліч цікавих заходів: виступи аматорських театральних колективів області, літературно-музичні композиції у виконанні акторів Кіровоградського обласного академічного українського музично – драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького, вистави Кіровоградського академічного обласного театру ляльок, виступ Донецького академічного драматичного театру (м. Маріуполь), виступи акробатичного балету та ростових ляльок на різних виставкових майданчиках, нагородження переможців 59-го обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини», святковий концерт, тощо, і, звісно вже довгоочікувана виставка-ярмарок робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, креативного дизайну та предметів вжитку.

Цього року відбулася десята ювілейна виставка (куратором якої виступає Кіровоградський обласний художній музей), за участі як професійних майстрів так і аматорів народного мистецтва із Кропивницького та різних регіонів області. Ініціатором організації виставки та сприяння перевезенню майстрів традиційно виступив та забезпечив департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

На Кіровоградщині відбулося ювілейне ярмаркування

На Кіровоградщині відбулося ювілейне ярмаркування

На Кіровоградщині відбулося ювілейне ярмаркування

Безпосередніми учасниками ярмарку стали понад 100 майстрів, які представляли твори з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: вишивки, художнього деревооброблення, килимарства, художнього плетіння з соломи та лози, гончарства, в’язання. Широко були представлені вироби з природних матеріалів, авторські ляльки, ін.
Також командою музею було організовано і роботу живописної студії (пленеру кіровоградських художників), тож мальовничі куточки гостинного Хутора назавжди залишаться в художніх творах.

Активне творче життя вирувало, проводилися майстер класи, як завжди користувалися великим попитом вироби hand – made, досить актуальним були роботи із національною символікою (віночки, квіти, прикраси, м’які ляльки в національному вбранні та багато ін.).

Виставка – ярмарок пройшла динамічно та злагоджено, на одному диханні, стала своєрідним життєдайним акордом, створила святкову атмосферу на святі та залишила незабутні враження і подарунки на згадку.
Чекаємо із нетерпінням на нові зустрічі.

Ганна Осіпова 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool