На Кіровоградщині відбулися рейдові перевірки

Червень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 819 | Коментарі: 0

Відомо, що лісову пожежу помічають тоді, коли вогонь охопив значну площу, тому такі випадки необхідно поперджувати

Для цього впродовж пожежонебезпечного періоду працівники пожежно-рятувальної служби, лісового та мисливського господарства та Нацполіції проводять профілактичну роботу на території лісових масивів Кіровоградської області.

7 червня рейдові перевірки відбулися у м.Гайвороні та смт Вільшанці. Учасники рейду наголосили відпочивальникам про те, до яких тяжких наслідків може призвести необережність людини з вогнем. Багаття, що тліє, недопалок чи сірник – це вже серйозна передумова для пожежі лісу, а відтак і знищених насаджень, або житла чи господарських споруд, які знаходяться поруч. Нагадуючи правила пожежної безпеки, рятувальники місцевих підрозділів Управління ДСНС дбають про те, щоб до лісу могли прийти усі, хто побажає, при цьому не зашкодивши довкіллю. Працівники поліції під час рейду звернули увагу громадян на те, що спалювати рослинність забороняється законодавством, тому таке адміністративне правопорушення карається штрафом.

Спілкувалися учасники рейду і з молодшими мешканцями районів. Під час шкільних канікул діти мають вдосталь вільного часу, тож рятувальники закликали провести його з користю – більше гуляти на свіжому повітрі, проте не розкладати багать та не кидати сірників, оскільки на відновлення лісу підуть десятки років.

Усі співрозмовники уважно поставилися до порад фахівців та зазначили, що перевагу надають лише цивілізованому відпочинку. Також місцевим жителям були надані застережні листівки з необхідними рекомендаціями.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool