На Кіровоградщині відбулись тренування 2-го зведеного загону

Жовтень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

Відповідно до наказу начальника У ДСНС України у Кіровоградській області від 16.05.2017 року №150 «Про створення зведених загонів по гасінню великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Кіровоградській області» створено 3 зведені загони. 

Вчора, 5 жовтня, пройшли тренувальні навчання із особовим складом 2-го зведеного загону, до складу якого входять Олександрійський, Світловодський, Петрівський, Онуфріївський та Знам’янський пожежно-рятувальні підрозділи.

Мета даного навчально-тренувального збору – всебічна перевірка готовності підрозділів до виконання завдань за призначенням. При цьому було перевірено технічний стан техніки, аварійно-рятувального оснащення, знання особовим складом своїх обов’язків та рівень організації радіозв’язку в умовах, максимально наближених до реальних.

Під час навчань було відпрацьовано умовну ввідну щодо ліквідації надзвичайної ситуації на елеваторі ТОВ «Украгроком». Тренування складалися з 2-х етапів: теоретичний, на якому особовому складу було доведено технологічний процес підприємства, визначено найбільш пожежонебезпечні ділянки, вивчено систему протипожежного водопостачання, протипожежної автоматики та шляхи евакуації людей. Другим етапом було практичне відпрацювання ліквідації пожежі на території елеватора.

Так, відповідно до тактичного задуму, виникла пожежа в приміщенні зернозберігання, спостерігається високий ступінь задимлення, полум’я перекинулось на дах будівлі. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів площа пожежі охопила 50 м2 даху.
За результатами тренувальних зборів 2-го зведеного загону було з’ясовано, що професійна підготовка як керівного, так і особового складу має належний рівень, а підрозділи готові до дій за призначенням.

Усього у навчаннях були задіяні 40 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки 2-го зведеного загону по гасінню великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Кіровоградської області.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool