На Кіровоградщині відбулась перевірка у Компаніївському лісництві

Травень 20, 2016 | Новини | Переглядів: 921 | Коментарі: 0

У пожежонебезпечний період ставлення громадян до пожежної безпеки у лісах має бути дуже відповідальним.

Оскільки захистити ліси від знищення вогнем можна лише спільними зусиллями.

Працівники Служби порятунку, лісового господарства, правоохоронці, представники місцевих органів влади та Кіровоградської обласної організації добровільного пожежного товариства проводять спільні перевірки дотримання громадянами правил пожежної безпеки в лісових масивах. Подібні рейди триватимуть до жовтня поточного року і проводитимуться у місцях, де найбільше полюбляють збиратися охочі до відпочинку на лоні природи.

Одна з таких перевірок відбулася 19 травня у Компаніївському лісництві. Учасники рейду поспілкувались з відпочивальниками та нагадали їм про правила поведінки у лісі, зокрема, як і де безпечно розкладати багаття, наголосили на обережному поводженні з вогнем та закликали не кидати сірників і недопалків у суху траву. Крім того, громадянам нагадали, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і площею розповсюдження: її дуже важко помітити та контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрям, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тому, перш ніж вирушити на відпочинок до лісу, задумайтесь: чи варто у спекотну днину відпочивати під густими кронами лісу, чи можливо віддати перевагу іншому виду відпочинку, аби не зашкодити собі та довкіллю. Бережіть ліс від пожеж!

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool