На Кіровоградщині в Оникіївському лісництві провели спільний рейд

Липень 28, 2021 | Новини | Переглядів: 1094 | Коментарі: 0

У період спеки рятувальники спільно з працівниками лісового господарства і поліцейськими продовжують контролювати стан пожежної безпеки на території лісових масивів області.

Висока температура повітря може стати одним з чинників пожеж, але чи не найбільшу небезпеку становить діяльність людини. Саме через людську необачність може статися лісова пожежа. Тому порушників виявляють завчасно, проводячи рейди, і нагадують відпочивальникам про посилену адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки у лісі.

28 липня такий рейд відбувся на території лісового масиву Оникіївського лісгоспу Мар’янівської громади.

Учасники рейду нагадали відвідувачам лісу, що у період найвищого класу пожежної небезпеки у лісі забороняється палити багаття, заїжджати автомобілем, користуватись пожежонебезпечними речовинами чи приладами. Якщо температура повітря та відсутність вітру дозволяє розпалити вогнище, робити це потрібно без ризику для лісу – на розчищеному від рослинності та хвої місці. Залишаючи місце відпочинку, слід залити згарище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Інакше через одну жарину може виникнути займання, що матиме непередбачувані наслідки для екосистеми. Тож відпочивальників закликали відповідально ставитися до навколишнього середовища. Працівники Головного управління ДСНС також вручили кожному громадянину застережні листівки, де наводять поради щодо пожежної безпеки у лісі.

в Оникіївському лісництві провели спільний рейд

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool