На Кіровоградщині в начальних закладах продовжують відкривати класи безпеки (ФОТО)

Березень 13, 2023 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

Працівники Службу порятунку завітали до Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського. Там відбулося відкриття Класу безпеки. І почесне право провести перше заняття у ньому було надано фахівцям у царині безпеки - бійцям ДСНС.

На Кіровоградщині в начальних закладах продовжують відкривати класи безпеки (ФОТО)

На Кіровоградщині в начальних закладах продовжують відкривати класи безпеки (ФОТО)

На Кіровоградщині в начальних закладах продовжують відкривати класи безпеки (ФОТО)


Розпочали заняття з питань пожежної безпеки, пригадали правила поведінки та заходи безпеки у побуті, повторили алгоритм дій у разі пожежі в приміщенні. Пожежна підготовка включала і практичну частину, де студенти спробували вправлятися із пожежними стволами, спостерігали за тим, як правильно та швидко одягати бойовку, а ще практикувалися у зав’язуванні рятувальних вузлів.

Неабияк зацікавила слухачів тема мінної безпеки, адже під час цієї частини заняття вони дізналися не лише багато нового та корисного про вибухонебезпечні предмети, а й мали можливість почути від сапера розповіді про справжні бойові виїзди та досвід розмінування.

Разом з досвідченим інструктором учасники заходу відпрацьовували навички з надання домедичної допомоги постраждалим, зокрема, навчалися методам проведення серцево-легеневої реанімації. Студенти проявляли старанність, дослухаючись до порад фахівця, адже володіння такими навичками не завадить і у звичайному житті, а не лише в екстремальних ситуаціях.

Розглянули в рамках заняття питання радіаційної та хімічної небезпеки. Рятувальники надали поради, у який спосіб можна захиститися від такої загрози. А ще продемонстрували студентам прилади хімічної розвідки та дозиметричного контролю і сучасні засоби захисту органів дихання. А насамкінець запропонували усім бажаючим одягти захисний костюм хіміка.

Під час заняття студенти мали можливість задати питання рятувальникам, які їх найбільше хвилювали та у відповідях на які вони потребували фахової допомоги.

Тож, цього дня з успіхом було засновано ще один осередок безпеки на Кіровоградщині!

ГУ ДСНС України у кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool