На Кіровоградщині у селищі Смоліне відбулося відпрацювання житлового сектору

Січень 28, 2019 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

За перший місяць цього року на Кіровоградщині вже виникло понад півсотні пожеж. 

Більшість з них – у приватному секторі через необережне поводження громадян з вогнем, порушення правил влаштування пічного опалення, правил експлуатації електромережі або паління у ліжку.

З метою попередження пожеж у житловому секторі, загибелі й травмування людей на них працівники Управління ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів постійно проводять серед населення роз’яснювальну роботу.

28 січня відбулось профілактичне відпрацювання житлового сектору у селищі Смоліне Маловисківського району. Фахівці 34-ї Державної пожежно-рятувальної частини, яка розташована у Смоліному, розповсюдили застерігаючі листівки та нагадали мешканцям селища основні правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися при експлуатації пічного опалення – усувати тріщини й несправності, слідкувати, щоб дверцята топки щільно закривались, а під ними на підлозі обов’язково був закріплений металевий лист, встановити протипожежні розділки від горючих конструкцій, витримувати безпечні дистанції з меблями та домашніми речами, не кріпити телевізійні антени на димарях, не рідше одного разу на три місяці очищати димові канали від сажі. Рятувальники також роз’яснили тонкощі безпечного користування електричними побутовими приладами. Громадянам рекомендували підключати різні струмоприймачі з урахуванням допустимого струмового навантаження електромережі. Регулярно очищати електрообігрівачі від пилу й ні в якому разі не сушити на них одяг, білизну чи інші речі, що можуть швидко спалахнути. Також наголошувалось на небезпеці використання газового обладнання не за призначенням, негативних наслідках виконання ремонту систем опалення та обігрівачів нефахівцями та отруєння чадним газом.

Кіровоградщина, селищі Смоліне, відбулося відпрацювання, житлового сектору

Кіровоградщина, селищі Смоліне, відбулося відпрацювання, житлового сектору

За перших ознак горіння, – зазначили рятувальники, – потрібно негайно повідомити Службу порятунку за номером «101». До приїзду фахівців ДСНС, по можливості, потрібно знеструмити житло або за допомогою дерев’яного предмета відкинути кабель приладу із розетки.

Якщо на обігрівальному приладі зайнялися речі, що сушилися, їх необхідно скинути з приладу й за допомогою ковдри чи покривала загасити вогонь, за умови, що він не надто розгорівся. Ні в якому разі не можна заливати електроприлади, що горять, водою, тому що можна зазнати ураження електричним струмом.

Як показує практика, той, хто добре знає та суворо дотримується правил безпеки у побуті, має набагато менше шансів пустити «червоного півня» до своєї оселі.

Прес-служба У ДСНС в області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool