На Кіровоградщині у селі Оситняжка відбувся рейд (ФОТО)

Жовтень 20, 2023 | Новини | Переглядів: 735 | Коментарі: 0

Співробітники Головного управління та Кропивницького районного управління ГУ ДСНС в Кіровоградській області  провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців села Оситняжка Великосеверинівської громади.

На Кіровоградщині у селі Оситняжка відбувся рейд

На Кіровоградщині у селі Оситняжка відбувся рейд

На Кіровоградщині у селі Оситняжка відбувся рейд


Спілкувались, у першу чергу, про причини пожеж у житловому секторі, що виникають протягом осінньо-зимового періоду під час використання опалювальних приладів, та способи їх попередження.

Рятувальники нагадали громадянам, яких заходів необхідно вжити перед початком опалювального сезону. Головний акцент було зроблено на тому, що ні в якому разі не слід перевантажувати електромережу, користуватись несправними або саморобними електрообігрівачами, використовувати прилади не за призначенням та залишати їх увімкненими без нагляду.

Окрему увагу звернули на правила безпеки при користуванні грубами та печами: перевірити їх готовність до експлуатації, потрусити сажу, замазати тріщини, перевірити тягу, прибити металевий лист біля топкового отвору та дотримуватись небхідного інтервалу між грубою та меблями і речами.

А ще дали рекомендації, як запобігти вогняному лихові, користуючись генераторами або іншими альтернативними джерелами живлення та обігріву.

Також надзвичайники закликали жителів Оситняжки не ігнорувати сигналів повітряної тривоги та бути обережними при виявленні вибухонебезпечних предметів, боєприпасів або їх уламків.

Кожному співрозмовнику рятувальники вручили застерігаючі листівки з правилами пожежної безпеки й зазначеним номером Служби порятунку - «101», а також газету “Палаючі новини” з порадами щодо безпеки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool