На Кіровоградщині у пришкільних таборах рятувальники проводять акції (ФОТО)

Червень 08, 2023 | Новини | Переглядів: 1203 | Коментарі: 0

З початком літа стартувала і пора активного відпочинку для малечі. Аби їхнє дозвілля було корисним та безпечним, дбають рятувальники. Цього тижня Знам’янський підрозділ Головного управління ДСНС в області влаштував акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» для дітей, які знаходяться у літніх пришкільних таборах.

На Кіровоградщині у літніх пришкільних таборах рятувальники проводять пізнавальні акції

На Кіровоградщині у літніх пришкільних таборах рятувальники проводять пізнавальні акції

На Кіровоградщині у літніх пришкільних таборах рятувальники проводять пізнавальні акції

На Кіровоградщині у літніх пришкільних таборах рятувальники проводять пізнавальні акції


Малеча, як завжди, сповнена ентузіазму та невгамовної енергії, із захопленням досліджувала вміст пожежно-рятувального автомобіля, цікавилася рятувальним спорядженням та його призначенням. А охочих приміряти бойовки зібралося чимало. Спеціальний бойовий одяг пожежних був маленьким відвідувачам безпекового заходу не за розміром, та це не завадило малечі відчути себе справжніми рятувальниками.

Хоч навчальний рік минув, але снаги до навчання юні шукачі пригод не втратили. У супроводі надзвичайників діти вчилися безпеці у побуті, дізнавалися, як запобігти вогняному лиху та що робити, коли біда вже сталася. А ще засвоювали правила поводження з вибухонебезпечними предметами, вчилися розпізнавати боєприпаси за зовнішніми ознаками. Дітям пояснювали, де найімовірніше їх можна зустріти, та як поводитися, у разі зустрічі з однією з таких небезпечних знахідок.

Рятувальники нагадали дітям про правила поведінки у лісі та біля водойм. Говорили про різні потенційні небезпеки: про вплив високих температур на організм людини, про укуси комах та про правила надання домедичної допомоги постраждалим при травмах та інших ушкодженнях.
Закликали дослухатися до сигналів повітряної тривоги та щоразу прямувати до найближчого укриття.

Цього дня діти із задоволенням проявляли активність у рухливих іграх і естафетах та опановували науку безпеки у спілкуванні з рятувальниками.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool