На Кіровоградщині у пасажира таксі вилучили гранату Ф-1

Серпень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

Пригода мала місце 11 серпня на одному з блокпостів міста Світловодськ, що на Кіровоградщині.

38-річний раніше судимий за крадіжки та наркозлочини місцевий житель пояснив правоохоронцям, що він і є власником забороненого предмету. Якщо експерти визнають гранату Ф-1 справжньою, чоловік матиме можливість отримати реальний тюремний строк.
Повідомлення про те, що житель одного з населених пунктів Світловодського району має у власності вибуховий пристрій, надійшло до міського відділу міліції наприкінці минулого тижня.
У ході перевірки інформація знайшла своє підтвердження. 11 серпня на блокпосту правоохоронцями був зупинений автомобіль таксі. Його пасажиром виявився громадянин, який тримав під пасажирським сидінням поліетиленовий пакет. Як з’ясувалося, в ньому він перевозив предмет, схожий на гранату, зі схованки до власної домівки, - розповідає начальник Світловодського МВ В’ячеслав Лавренюк.
В своїх поясненнях чоловік вказав, що колись начебто отримав вибуховий пристрій у подарунок від товариша. Оскільки це було давно, не пам’ятає від кого саме. В даний час він необхідний йому для самозахисту. Однак у який спосіб підозрюваний планував захистити себе предметом, який запросто міг «знести в повітря» дім або ж смертельно травмувати його, пояснити не зміг.
Вилучений предмет направлено для проведення експертизи.
Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool