На Кіровоградщині у Новгородківському та Компаніївському районах відбувся рейд

Жовтень 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

Ліс та інші зелені насадження – те місце, куди людину тягне завжди, будь-якої пори року, незалежно від погоди, тому що лише спілкування із природою дає повноцінний відпочинок від гамору населених пунктів.

Більшість із любителів прогулянок під кронами дерев не уявляють собі гарного дозвілля у лісі чи посадці без того, щоб не розпалити багаття та спожити їжу, приготовану на відкритому вогні.

Плануючи відпочинок з користю для себе, громадяни деколи нехтують загрозою, яку створюють для лісу. Щоб нагадати людям правила поведінки в зелених зонах, рятувальники, лісники та поліцейські Кіровоградської області продовжують проводити спільні рейдові перевірки територій лісових насаджень.

Так, 3 жовтня такі заходи були проведені у Новгородківському та Компаніївському районах.

Зокрема усі, з ким спілкувались учасники рейдів, отримали листівки з правилами поведінки у лісі. Крім того, рятувальники радили відвідувачам при розведенні багаття суворо дотримуватись протипожежних вимог: ретельно розчистити місце від сухостою чи хвої, обкопати його, а після завершення відпочинку – загасити водою та розгребти попелище, щоб упевнитись, що немає тління. Поліцейські в свою чергу нагадали про відповідальність за дії, що призвели до вигоряння зелених насаджень. Слід завжди думати про наслідки, які може спричинити маленька тліюча вуглинка, якщо не загасити її. А коли стали свідками пожежі в лісі, не слід сподіватись, що хтось інший викличе рятувальників – негайно потрібно телефонувати на «101».

Служба порятунку закликає громадян свідомо ставитись до своїх вчинків, відпочиваючи на природі. Берегти ліси від пожеж – справа кожного відповідального громадянина.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool