На Кіровоградщині у лісових масивах провели роз’яснювальну роботу

Червень 20, 2020 | Новини | Переглядів: 864 | Коментарі: 0

19 червня фахівці районних підрозділів Управління ДСНС у Кіровоградській області разом із лісівниками та поліцейськими організували спільні рейди у лісових масивах на території Олександрійського, Маловисківського та Олександрівського районів.

Під час спільного патрулювання ділянок у лісах, які найчастіше відвідують жителі довколишніх населених пунктів, учасники рейдів перевіряли не тільки, чи лісовим насадженням не загрожує вогонь, а й чи дотримуються громадяни правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період.

Відпочивальників закликали не розкладати багать на території лісових масивів, оскільки це може спровокувати масштабні пожежі та завдати значної шкоди довкіллю, здоров’ю людей і народному господарству. Крім того, рятувальники просили не бути бездіяльними, якщо стали свідками необережної поведінки з вогнем інших осіб, адже лісові пожежі – спільне лихо для усіх. Вогонь у лісових зонах, особливо з хвойними породами, дуже швидко поширюється і його надзвичайно складно гасити. Після лісової пожежі не залишається нічого живого й відновлення флори та фауни триває десятками і сотнями років. У ході рейду усім громадянам були роздані листівки із застереженням та номером Служби порятунку – «101».

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool