На Кіровоградщині у 2011 році до кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочинів притягнуто понад 200 осіб

Травень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 1773 | Коментарі: 0

Протидія наркозлочинності залишається одним із основних напрямків у діяльності органів внутрішніх справ Кіровоградщини. На кінець квітня поточного року в області зареєстровано майже 4 тисячі осіб, які допускають немедичне вживання наркотиків, у тому числі понад 2 тисячі – із діагнозом “наркоманія”. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області .

Завдяки заходам, вжитим протягом чотирьох місяців поточного року, працівниками міліції регіону виявлено 485 фактів незаконного обігу наркотиків, у тому числі 93,пов’язані зі збутом, та ліквідовано два міжнародних канали надходження в Україну наркотичних засобів,  –  розповідає в.о. начальника ВБНОН УМВС України в Кіровоградській області Олександр Гончар.

З початку року до кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочинів притягнуто 223 особи.Із незаконного обігу вилучено близько 25 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, а також 526 доз лікарських засобів.

Так, у січні-лютому на території області проведено оперативно-профілактичне відпрацювання навчальних закладів під умовною назвою“Генофонд”. За виявленими фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів було порушено 7 кримінальних справ. До адміністративної відповідальності притягнуто дев’ять осіб.

У березні під час проведення операції “Батискаф” здійснено перевірки медичних закладів, аптек та інших установ, які мають ліцензію Комітету контролю за наркотиками на право здійснення діяльності, пов’язаної з обігом зазначених засобів. У результаті порушено 7 кримінальних справ, з них 3 – за ст. 307 ККУ (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів), 2 – за ст. 321 ККУ (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту або збут отруйних чи сильдодіючих речовин) та 2 – за ст. 311 ККУ (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення прекурсорів).

Крім того, днями працівниками ВБНОН УМВС в області у ході проведення кількох оперативних закупівель задокументовано злочинну діяльність непрацюючого раніше судимого жителя Новоукраїнського району.

За місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявилита вилучилимедичні шприциз опієм і прекурсорами,металевий посуд та обладнання, яке чоловік використовув для виготовлення наркотичних засобів, дві літрові скляні пляшки з розчинником та опієм, чотири пакети із маковою соломкою загальною вагою11 кілограм.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне зберігання, збут наркотичних засобів), санкція якої – покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool