На Кіровоградщині троє знайомих організували «бізнес» на крадених гербіцидах та добривах

Червень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

Працівники управління карного розшуку та Компаніївського РВ УМВС України в Кіровоградській області затримали трьох жителів сусіднього району за підозрою у скоєнні крадіжок мінеральних добрив та гербіцидів зі складів фермерських господарств. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Троє приятелів 35, 34 та 27 років вирішили заробити на товарах, попит на які зростає у розпал польових робіт, коли посаджені культури потребують захисту від шкідників. Один з них, до речі, й сам мав фермерську справу.
Отож, молодший з чоловіків, займаючись придбанням сільгосппродукції, їздив різними населеними пунктами. В той час і розвідав, де розташовано склади фермерських господарств, у яких зберігаються гербіциди чи мінеральні добрива.
Приятелі «обнесли» два склади у сусідніх районах, які знаходились подалі від будинків місцевих жителів. Одне з приміщень зловмисники відкрили без особливих зусиль, підібравши ключ, на дверях іншого довелось зірвати замок. Усе викрадене двоє підозрюваних переносили у лісосмугу, що поруч зі складами, де їх чекав третій товариш на автомобілі.
Загалом, вони викрали 30 каністр гербіцидів «Раундап» та «Пропоніт» і 30 мішків мінерального добрива «Нітроамофоска». Збитки фермери оцінили приблизно у 100 тисяч гривень.
Працівники міліції затримали зловмисників у порядку ст. 115 КПК України. Частину викраденого, що залишив один з підозрюваних для власного господарства, вилучено, все інше приятелі встигли продати.
За цими фактами порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool