На Кіровоградщині тривають жнива

Липень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 972 | Коментарі: 0

Успішний перебіг зернозбиральної кампанії залежить від належного дотримання аграріями правил протипожежної безпеки. Щоб запобігти пожежам на хлібних нивах, працівники Управління ДСНС в області проводять рейдові перевірки у господарствах області.

Одна з таких перевірок відбулася 16 липня у с.Мар’ївка Онуфріївського району. Тут знаходяться лани ТОВ «Філія Верес», загальна площа яких становить 11 тисяч гектарів. Вирощує підприємство ранні зернові – пшеницю та гірчицю, а також пізні – кукурудзу та соняшник. Деякі культури експортують до Німеччини. Під час рейду тривав збір пшениці, і вже зараз можна сказати, що цьогорічний врожай буде хорошим.

Дбають у господарстві не лише про високу врожайність, а й забезпечують належний протипожежний стан. Під час перевірки біля поля прокладали ріллю, що стає на заваді вогню. Перед початком збору врожаю всі працівники пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму, тож знають як діяти у екстрених випадках. Інспектори Управління ДСНС також переконалися і в наявності та справному стані вогнегасників на сільськогосподарській техніці. Крім того, біля поля чергує цистерна, яка постійно наповнена водою. Її роботу теж перевірили працівники органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, недоліків при цьому не виявили.

Проте, жнива ще тривають, тож Управління ДСНС наголошує на необхідності суворого дотримання правил: будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розкладайте багаття поблизу хлібних і лісових масивів; проїжджаючи в автомобілі поблизу сільгоспугідь, не викидайте з вікон недопалки та непогашені сірники; слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками чи запальничками.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool