На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)

Серпень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1345 | Коментарі: 0

У період високої пожежної небезпеки відвідування громадянами лісових масивів - під забороною. Лише таким чином можливо запобігти виникненню лісових пожеж через людський чинник. Адже саме наша необережність з вогнем – найпоширеніша причина більшості вогневих випадків, що виникають як у приватних домоволодіннях, так і на відкритих територіях та в екосистемах. Тож намагаємося захистити ліси самі від себе.

Наразі по всій країні лісівники, рятувальники, представники Держтехногенбезпеки та МВС здійснюють патрулювання та рейдові перевірки у лісах. Не є виключенням і Кіровоградщина. Днями такий рейд відбувся у приміській зеленій зоні обласного центра. Це переважно соснові та березові насадження, вирощені колись у степах центральної України турботливими людськими руками. Під зеленими кронами із задоволенням відпочивають і кіровоградці, і гості міста. Хоча, слід зазначити, не усі вони турботливо ставляться до довкілля. В урочищі Салганні піски, що відноситься до Компаніївського лісгоспу Кіровоградського лісництва, учасники рейду відпочивальників не виявили, про їх перебування тут нагадували лише купи сміття. Зустріли лісівників, які патрулювали територію. На чергуванні і техніка лісництва: пожежний модуль на базі автомобіля УАЗ та трактор. Про заборону в’їзду на територію лісового масиву нагадують попереджувальні таблички. Учасники рейду переконалися в наявності мінералізованих захисних смуг навколо лісу. Робота по попередженню виникнення лісових пожеж триває.
Нагадуємо, що відповідно до Статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах, знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян і посадових осіб.
Лише особисте бережне ставлення до природи та власна відповідальна поведінка кожного із нас стануть надійним захистом для наших лісів та довкілля вцілому.

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)

На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool