На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)

Серпень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1318 | Коментарі: 0

У період високої пожежної небезпеки відвідування громадянами лісових масивів - під забороною. Лише таким чином можливо запобігти виникненню лісових пожеж через людський чинник. Адже саме наша необережність з вогнем – найпоширеніша причина більшості вогневих випадків, що виникають як у приватних домоволодіннях, так і на відкритих територіях та в екосистемах. Тож намагаємося захистити ліси самі від себе.

Наразі по всій країні лісівники, рятувальники, представники Держтехногенбезпеки та МВС здійснюють патрулювання та рейдові перевірки у лісах. Не є виключенням і Кіровоградщина. Днями такий рейд відбувся у приміській зеленій зоні обласного центра. Це переважно соснові та березові насадження, вирощені колись у степах центральної України турботливими людськими руками. Під зеленими кронами із задоволенням відпочивають і кіровоградці, і гості міста. Хоча, слід зазначити, не усі вони турботливо ставляться до довкілля. В урочищі Салганні піски, що відноситься до Компаніївського лісгоспу Кіровоградського лісництва, учасники рейду відпочивальників не виявили, про їх перебування тут нагадували лише купи сміття. Зустріли лісівників, які патрулювали територію. На чергуванні і техніка лісництва: пожежний модуль на базі автомобіля УАЗ та трактор. Про заборону в’їзду на територію лісового масиву нагадують попереджувальні таблички. Учасники рейду переконалися в наявності мінералізованих захисних смуг навколо лісу. Робота по попередженню виникнення лісових пожеж триває.
Нагадуємо, що відповідно до Статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах, знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян і посадових осіб.
Лише особисте бережне ставлення до природи та власна відповідальна поведінка кожного із нас стануть надійним захистом для наших лісів та довкілля вцілому.

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)

На Кіровоградщині тривають рейдові перевірки лісових масивів (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool