На Кіровоградщині триває Європейський тиждень тестування

Листопад 25, 2020 | Новини | Переглядів: 602 | Коментарі: 0

З 20 по 27 листопада 2020 року КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» тестує жителів області на ВІЛ та гепатит С.

Про це повідомив сьогодні, 25 листопада, директор КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Іван Касьяненко.

«В рамках акції «Тиждень європейського здоров’я» ми безкоштовно та анонімно тестуємо жителів Кіровоградщини на ВІЛ та гепатит С. Ми отримали від Центру громадського здоров’я МОЗ України 100 тестів для виявлення СНІДу та гепатиту С», - зазначив Іван Касьяненко.

Він додав, що наразі тестування пройшло вже близько 70 людей. За вчорашній день серед 50 осіб було виявлено один позитивний результат на СНІД та гепатит С.

Зі слів директора регіонального центру, європейський тиждень тестування було запроваджено у 2013 році. Мета ініціативи — збільшити кількість тестування на ВІЛ та вірусні гепатити, підвищити обізнаність людей про переваги раннього тестування на ці захворювання.

Область бере участь у акції вже восьмий рік. На шостому році акції до ініціативи, крім тестування на ВІЛ, було включено тестування на вірусні гепатити В та С. Вже другий рік поспіль європейський тиждень тестування проходить двічі на рік — у травні та листопаді.

Зазначимо, тестування можна пройти з 9:00 до 15:00 години за адресою вул. Пушкіна, 40/9 (територія ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool