На Кіровоградщині триває весняна призовна кампанія

Травень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 822 | Коментарі: 0

На виконання Указу Президента України від 15 лютого 2018 року №33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» протягом квітня-травня 2018 року в Україні триватиме черговий призов громадян на строкову військову службу.

Не залишилась осторонь і Кіровоградщина.

За результатами проведення заходів призову на Кіровоградщині протягом квітня з Кіровоградського обласного збірного пункту направлено до навчальних центрів Збройних Сил України та інших військових формувань близько 480 осіб, зокрема, для проходження служби у Збройних Силах України – 357 осіб, Державній прикордонній службі – 14 осіб, Національній гвардії України – 82 осіб та Державній спеціальній службі транспорту – 26 осіб, що в загальному становить 69 % від визначеного для області завдання.

Набувати навиків військової служби юнаки Кіровоградської області будуть у навчальних центрах, що знаходяться у Полтавській, Львівській, Хмельницькій, Чернігівській, Київській та Миколаївській областях, а після прийняття військової присяги та отримання військової спеціальності усі солдати будуть направлені до військових частин.

Однак не всі юнаки з розумінням і відповідальністю поставилися до виконання свого військового обов’язку. Наразі готуються подання до правоохоронних органів про порушення кримінальних проваджень за ухилення від призову на строкову військову службу, передбачене ст. 335 Кримінального кодексу України, відносно 21 особи .

За ухилення від проходження військової служби у нашій країні передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.

В умовах, що сьогодні склалися в державі, здобуття навиків і умінь захисту своєї країни є обов’язком кожного громадянина, а тому вкотре нагадуємо про рівень правосвідомості, патріотизму та поваги до інститутів держави кожного громадянина призовного віку і чекаємо на вас у військових комісаріатах області.

Кіровоградський обласний військовий комісаріат


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool