На Кіровоградщині триває тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Листопад 13, 2015 | Новини | Переглядів: 995 | Коментарі: 0

Під час численних заходів школярі та дошкільнята навчаються, як не допустити у своє життя різноманітних надзвичайних подій. Впродовж Тижня знань свою важливу місію у вихованні підростаючого покоління виконує і пожежно-технічна виставка-музей Управління ДСНС в області.

Побувавши тут один раз, діти назавжди запам’ятовують чому не варто гратися із сірниками, а більш старші можуть вивчити основи цивільного захисту. На одній з екскурсій побували і вихованці дитсадка №15 «Зірочка» та десятикласники школи мистецтв «Пролісок». Юні відвідувачі поринули в історію створення пожежної охорони, дізналися про масштабні пожежі, які траплялися у обласному центрі майже 200 років тому.

У залі техніки та служби було багато бажаючих роздивитися бойове спорядження рятувальників та макети пожежних автомобілів, які завжди були надійними помічниками вогнеборців. Найголовніше, що під час екскурсії дітей навчили як попередити пожежу. Побачивши дзеркальну діараму «Пожежа в квартирі» діти переконалися, що вогонь не пробачає навіть невеликої недбалості в побуті. Свідченням тому є речові докази з пожеж, які теж зберігаються у музеї. Інша експозиція навчає діям на випадок надзвичайних ситуацій. Учні «Проліска» та вихованці дитсадка ознайомилися з макетами застарілих боєприпасів та сучасних вибухових пристроїв, дізналися, що такі небезпечні знахідки можуть бути замасковані під звичайні речі.

Діти виявили бажання відвідати музей ще раз та обов’язково розкажуть про нього друзям, оскільки екскурсія була змістовною та багатою на нові знання.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool