На Кіровоградщині триває робота із встановлення ставок місцевих податків і зборів на наступний рік

Червень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 1024 | Коментарі: 0

На важливості виконання цієї роботи акцентував увагу перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щопонеділковій апаратній нараді.

Посадовець наголосив, що від своєчасності прийняття відповідних рішень залежить рівень наповнення місцевих бюджетів у 2018 році.

Завідувач сектора Державної регуляторної служби України в області Наталія Онищенко надала інформацію стосовно зазначеного питання та конкретизувала план дій для органів місцевого самоврядування щодо встановлення ставок місцевих податків і зборів.

– Податковим Кодексом України встановлено, що органи місцевого самоврядування приймають і опубліковують рішення про встановлення місцевих податків і зборів до 15 липня року, який передує бюджетному періоду, – зауважила завідувач сектора.
Наталія Онищенко також зазначила, що такі проекти мають пройти обговорення протягом місячного терміну, отримати зауваження і пропозиції Державної регуляторної служби і тільки після цього матимуть право виноситись на розгляд сесій місцевих рад.

Посадовець повідомила, що у випадку, коли органи місцевого самоврядування не приймуть відповідні рішення до 15 липня цього року, місцеві податки і збори у 2018 році адмініструватимуться за мінімальними ставками (податок на нерухоме майно і єдиний податок – за нульовими ставками, а земельний податок – за ставками 2017 року).

З метою надання рекомендацій стосовно прийняття органами місцевого самоврядування відповідних рішень завтра буде проведено тематичний вебінар для посадовців, які відповідають за напрям регуляторної політики та встановлення місцевих податків і зборів у райдержадміністраціях, міськвиконкомах та об’єднаних територіальних громадах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool