На Кіровоградщині триває місячник добровільної здачі зброї

Квітень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

На території області триває місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів, що розпочався 1 квітня.

Загалом упродовж трьох тижнів до органів поліції громадянами здано 161 одиницю зброї, з яких 43 незареєстровані мисливські гладкоствольні рушниці, 2 карабіна Мосіна армійського зразку, 2 малокаліберні гвинтівки та 6 одиниць холодної зброї.

Також жителі області скористалися можливістю та добровільно здали 103 гладкоствольні мисливські рушниці, які прийшли у непридатний стан, більше сотні набоїв до зброї армійських зразків, 3 гранати часів ВВВ та 6 засобів ініціювання.

Так, 36-річний житель Петрівського району звернувся до дільничного офіцера поліції та повідомив, що хоче здати предмети, схожі на боєприпаси, назви яких він не знає. У пакунку, який чоловік приніс з собою, були предмети, ззовні схожі на електродетонатори та бікфордові шнури. Вилучене направлено для проведення експертиз.

До працівників Олександрівського відділення поліції житель одного з сіл приніс незареєстровану гвинтівку ТОЗ калібру 5,6 мм, яку він знайшов у зруйнованому будинку.
Жителька м. Знам’янка, яка під час прибирання приміщення гаражу, що належав її родичу, знайшла дві мисливські гладкоствольні рушниці ИЖ-27 та ТОЗ-БМ, які добровільно здала до відділу поліції. Зброю у подальшому після проведення відповідних перевірок жінка планує зареєструвати на свого сина.

Завдяки добровільній здачі до органів поліції незареєстрованої зброї і боєприпасів від кримінальної відповідальності вже звільнено 18 осіб.

За матеріалами дозвільної системи
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool