На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)

Травень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1780 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині другий день триває обласне командно-штабне навчання. Дії сил та засобів спрямовані на ліквідацію надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної із раптовим руйнуванням житлового будинку внаслідок вибуху. Про це інтернет-виданню  «FotoInform»  повідомили у прес-службі УМНС України в області.

У рамках навчань відбувається засідання комісії з питань ТЕБ та НС та евакуаційної комісії міста Кіровограда, де приймається рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За легендою, через пошкодження газопроводу в будинку №39 по вулиці Калініна, стався вибух. За оперативною інформацією на місці виявлено 14 загиблих, та 37 травмованих осіб. У двох будинках, що розташовані поруч спостерігається руйнування вікон та рам. Від дії вибухової хвилі зазнав руйнувань і дитячо-юнацький центр. Умовно постраждали 9 дітей, котрих госпіталізовано до дитячої обласної лікарні.

Першими до місця виклику прибувають пожежно-рятувальні підрозділи  Кіровоградського гарнізону. Здійснюється гасіння пожежі та евакуація людей. Виїжджають до місця виклику і аварійно-відновлювальні бригади Кіровоградського водопровідно-каналізаційного господарства, «Кіровоградобленерго» та «Кіровоградгаз», особовий склад управління Міністерства внутрішніх справ.

Після того, як пожежу ліквідовано і постраждалих осіб передано бригаді швидкої медичної допомоги, до роботи з виявлення постраждалих під завалами приступають чергові рятувальні відділення, відділення спеціальних пошуково-рятувальних робіт та  кінологічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення управління МНС та Олександрійський воєнізований гірничо-рятувальний  загін.

Для виявлення потерпілих у недоступних місцях прийнято рішення про використання акустичних приладів пошуку, принцип дії яких полягає у реєстрації акустичних і сейсмічних сигналів, що подаються постраждалими у повній тиші. З цією метою на годину призупиняється робота усієї техніки. Місця виявлення потерпілих позначаються прапорцями. Одночасно з цим рятують людей з висот за допомогою верхолазного обладнання.Після успішного вилучення людей з-під завалів їх евакуюють та надають медичну та психологічну допомогу.  

До завершення аварійно-відновлювальних робіт міською владою організовується робота по тимчасовому відселенню 180 мешканців будинку в готелі "Турист" та "Інгул". Для відселеного населення організовують безкоштовне харчування.

Всього до навчання залучалося 14 одиниць техніки та 57 осіб особового складу. 

Результати проведення навчань обговорили на заслуховуванні керівників органів управління та сил цивільного захисту області щодо дій в умовах особливого періоду.

Рятувальники Кіровоградщини продовжили ретельну підготовку до третього, останнього дня, командно-штабного навчання.

На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)

На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)

На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)

На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)

На Кіровоградщині триває командно-штабне навчання (фото)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool