На Кіровоградщині триває боротьба з паліями (ФОТО)

Квітень 03, 2024 | Новини | Переглядів: 392 | Коментарі: 0

З настанням тепла кількість пожеж в екосистемі значно зросла.

Поки родючі луки продовжують палати, вогнеборці невтомно борються з невблаганною стихією за кожен метр нашої землі. Щодоби підрозділи ДСНС ліквідовують десятки таких загорань, рятуючи гектари безцінного природного фонду від тотального знищення. Серед найбільш поширених причин їх виникнення є необережне поводження з вогнем громадян та свідомий підпал сухостою.

З настанням тепла кількість пожеж в екосистемі значно зросла.

З настанням тепла кількість пожеж в екосистемі значно зросла.

Про одну з таких пожеж сьогодні сповістили Службу порятунку мешканці села Верблюжка Новгородківської громади Кропивницького району. Досить значну ділянку землі в межах населеного пункту було охоплено вогнем. Поки місцевий підрозділ приборкував займання, фахівці державного пожежного нагляду разом з поліцією відкрили другий фронт боротьби із загораннями в екосистемі.
Опитавши місцевих мешканців, інспектор ДСНС та дільничний поліцейський відшукали винуватця надзвичайної події. Він теж з місцевих, що цілком зрозуміло. І його заскочили саме “на гарячому”: він підпалював суху траву з іншого краю поля, вирішивши в такий спосіб пришвидшити результат. Втім, результат виявився не таким вже й втішним для горе-господаря.

Про незаконність підпалу сухостою знав, - стверджує чоловік. Та попри це, свій злочинний намір таки втілив у життя.
Саме місце злочину — це відкрита територія, що належить громаді, а отже, у вільному доступі для кожного. На цій ділянці землі чоловік планував випасати корів, тож, хотів випалити сухостій, аби пасовище швидше зазеленіло. За це отримав адміністративне стягнення у вигляді штрафу, розмір якого становить 3060 гривень.

Сподіваємося, що штраф стане найбільш переконливим аргументом для палія та навчить його цінувати довкілля. Попередили зловмисника й про кримінальну відповідальність, до якої можуть бути притягнуті особи, що вчинили підпал.

Маємо надію, що цей випадок стане наукою для усіх, хто планує діяти за таким сценарієм.

Шановні громадяни! Не паліть суху траву! Не вдавайтеся до такої нищівної практики! Існують цивілізовані підходи до боротьби із залишками торішньої рослинності. А на кожного, хто ігнорує вимоги законодавства, чекають ШТРАФИ!

ГУ ДСНС України у кіровоградській області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool