На Кіровоградщині суттєво поліпшиться водопостачання Олександрії (ФОТО)

Вересень 18, 2023 | Новини | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

Триває заміна однієї з гілок водогону, що постачає воду у місто. 

Триває заміна однієї з гілок водогону, що постачає воду у місто.

Труба діаметром понад півсотні міліметрів мала такий саме поважний вік, адже прокладена була у 1973 році.

Через це на міському водогоні постійно траплялися пориви, а це величезні втрати води, перебої з її постачанням і псування асфальту на проїжджій частині однієї з головних вулиць міста - 6 грудня.

Відтак вихід був один - повністю міняти найбільш аварійну частину труби - а це 400 метрів. На ці цілі з обласного бюджету виділили 1 млн. 42 тисячі гривень. Щоб зекономити гроші водоканал Олександрії взявся виконувати роботи своїми силами. Потрібні були лише матеріали. ОКВП «Дніпро-Кіровоград» провело тендер. Найкращу ціну на труби запропонував український виробник зі Львівщини. Він і переміг у конкурсі. Завдяки цьому вдалому закупу підприємство змогло зекономили 180 тисяч гривень і на ці кошти додатково закупити 122 метри трубопроводу. А отже водоканал міняє одразу 522 метри труби.

Як повідомив очільник водоканалу Олександрії Олександр Оніщенко, роботу планують завершити до середини жовтня. Після цього водопостачання Олександрії значно поліпшиться і кількість поривів зменшиться. Адже нині воду у місто постачають іншими водоводами і через це в окремих районах часом спостерігаються перепади тиску. Коли в роботу введуть реконструйований трубопровід ці проблеми зникнуть. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool