На Кіровоградщині студенти коледжу здійснили краєзнавчо-туристичний похід

Квітень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

Ввихованці дитячо-юнацького клубу «Старт» відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, студенти Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу здійснили краєзнавчо-туристичний похід «Стежинами віків» за маршрутом Кіровоград - с. Цибулеве - Чорне озеро - гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Болото «Чорний ліс»» - Кіровоград.

Група туристів на чолі з педагогом клубу Олегом Бочаровим вирушила автобусом з Кіровограду до станції Цибулеве у приватну садибу-музей «Гайдамацька січ». Молодь побачила багато старовинних речей: шаблі, сокири, козацьку стрілецьку реконструйовану вежу та різноманітні предмети побуту і праці часів козацької доби та довоєнного часу, наконечники скіфських стріл, частини застиглої лави. Історію всіх цих предметів розповів власник музею Володимир Вознюк.

Після ознайомлення з експозицією музею туристична група вирушила стежками Чорного лісу до Чорного озера. Шлях пішохідного маршруту склав близько 10 кілометрів. Ліс зачаровував своєю красою: листя на деревах ще немає, але трава утворювала безкрайній зелений килим з першими лісовими квітами. На маршруті юні туристи зустріли табличку із застереженням «Обережно їжаки» та невисокі зелені стовпи з цифровими позначками. Олег Бочаров пояснив, що такі стовпи розділяють ліс за площею на 100 квадратів і трапляються кожні 600 м. Ставлять їх лісники, щоб туристи, орієнтуючись за цими вказівниками не заблукали.

Після прибуття до пам’ятки природи загальнодержавного значення «Болото «Чорний ліс»», група влаштувала невеличкий перепочинок біля озера, під час якого поділилися враженнями та емоціями. Вихованці клубу «Старт» разом зі студентами коледжу розвели багаття, приготували козацьку кашу, підсмажили зефір: смачно поласували, поспілкувались і вирушили до Кіровограда.

Молодь залишилася дуже задоволеною походом і відпочинком та вже планує наступні спільні туристичні мандрівки.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool