На Кіровоградщині стартували заходи до Дня Української Державності (ФОТО)

Липень 27, 2023 | Новини | Переглядів: 1161 | Коментарі: 0

Сьогодні начальник ОВА Андрій Райкович вручив волонтерам Олександру Працкову та Олексію Стоянову відзнаки «Волонтеру – людині з великим серцем».

На Кіровоградщині стартували заходи до Дня Української Державності На Кіровоградщині стартували заходи до Дня Української Державності

На Кіровоградщині стартували заходи до Дня Української Державності

На Кіровоградщині стартували заходи до Дня Української Державності


Обидва волонтерять давно, роблять свій вклад у Перемогу України над лютим ворогом і вже стали надійною підтримкою для українських воїнів.

"День Української Державності – справді знакова подія. Я завжди повторюю, що нічого в житті не дається так важко, як свобода і незалежність, а це і є один із фундаментів державності, - наголосив Андрій Райкович. - За свободу і незалежність сьогодні віддають свої життя кращі сини і доньки нашого народу. В цій боротьбі народжується справжня нація і могутнє військо. А це і є ядро державності."

Тут же, в стінах обласного краєзнавчого музею, сьогодні відбулась презентація книги молодого науковця Сергія Мілютіна «Борці за Українську державність». Книга написана із залученням величезної кількості мемуарів та архівних джерел. До речі, деякі з них вперше вводяться у науковий обіг.

"Головні герої книги - вояки армії (УНР) та повстанці, які народилися на Центральноукраїнських землях і під час революції 1917-1921 років брали активну участь у боротьбі за незалежність України та її державність," - зазначив автор видання.

Цікавою кожному буде і виставка «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України». Вона, в цікавій формі, розповість про еволюцію головного державного символу нашої держави – Тризуба, від давніх часів Київської Русі до сьогодення. На розсуд відвідувачів - ціла низка досі невідомого ілюстративного матеріалу. 

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool