На Кіровоградщині стартувала жнивна кампанія

Липень 08, 2021 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині стартувала жнивна кампанія зі збору ранніх зернових та зернобобових культур.

Першими розпочали жнива сільськогосподарські підприємства Олександрійського району, зокрема, ФГ «Джерело – 2». Наразі жнива йдуть в господарствах південної частини області.

За даними департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА, попередні розрахунки показують, що після крайових обкосів вологість зерна становить 18%, що значно вище базисної (14%).

Як відомо, на більшій частині території області проходили невеликі та помірні грозові дощі. На території трьох сіл Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району 5 липня випало від 34 до 80 мм опадів, відмічалося посилення вітру від 15 до 22 м/с, що призводило, в окремих випадках, до вилягання хлібів.

Для проведення комплексу зернозбиральних робіт у сільськогосподарських підприємствах області налічується більше 2,0 тисяч зернозбиральних комбайнів. Навантаження на один комбайн складає 263 га, проти 219 в минулому році.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool