На Кіровоградщині стартувала розробка програми економічного та соціального розвитку області

Червень 14, 2021 | Новини | Переглядів: 972 | Коментарі: 0

Кіровоградська ОДА дала старт розробці проєкту програми економічного та соціального розвитку Кіровоградської області на 2022 рік та прогнозу до 2026 року. 

Про це під час першої тематичної наради повідомила голова ОДА Марія Чорна сьогодні, 14 червня.

Так, голова ОДА закцентувала присутніх на тому, що розробка цього надважливого для області документу вимагає тривалої та ефективної роботи. Кожен житель області має стати частиною формування цієї програми, адже саме від населення області залежить розвиток кожної території.

«Це дуже серйозний документ, над яким нам треба плідно та ефективно попрацювати. Кожен керівник територіальної громади має долучитися до формування програми та відпрацювати кожен розділ цього документу з фаховими департаментами. В подальшому розробка всіх важливих документів в ОДА буде проходити в форматі широкого обговорення, з максимальним залученням усіх інформаційних джерел. Ми робимо це для того, щоб кожен житель області відчував, що він є її частиною і може впливати на розвиток та розбудову Кіровоградщини. Адже саме жителі області знають, що потрібно для комфортного життя і що необхідно для того, щоб люди не залишали область у майбутньому», - наголосила Марія Чорна.

Вона також уточнила, що проєкт програми на 2022 рік буде доповнений новими галузевими розділами.

«Йдеться про розділи «Захист життя, здоров’я, честі і гідності людини» та «Цифрова трансформація», а також перелік інвестиційних проєктів, які будуть реалізовуватись у наступному році в реальному секторі економіки та інших сферах діяльності й передбачатимуть створення нових робочих місць», - зауважила Марія Чорна.

Водночас значну увагу в розробці програми приділять стратегічно важливим сферам – освіті, охороні здоров’я, фінансуванню будівництва нових об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури.

За словами очільниці облдержадміністрації, до розробки проєкту програми соціального та економічного розвитку на наступний рік мають змогу долучитися усі бажаючі - від керівників територіальних громад до громадських організацій області.

«Маю надію на те, щоб цю важливу програму по максимуму обговорили, щоб бажаючі долучилися з ідейними пропозиціями і залучили тих, хто може надати інформаційну або іншу допомогу у формуванні цього документу. Під час презентації цієї програми ми максимально врахуємо всі пропозиції, які до нас надійдуть», - резюмувала Марія Чорна 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool