На Кіровоградщині службовий пес допоміг затримати злочинця

Грудень 09, 2019 | Новини | Переглядів: 1146 | Коментарі: 0

Подія сталася на території одного з сіл Знам’янського району у неділю, 8 грудня. До поліції звернулася пенсіонерка, яка повідомила про те, що у неї, під загрозою застосування фізичної сили, відібрали грошові кошти.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку. Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам, правоохоронцям вдалося визначити можливий напрямок руху підозрюваного. 

Коли ж на місце події прибув старший інспектор-кінолог кінологічного центру поліції області Сергій Шудря, разом з службовою собакою породи бельгійська вівчарка Малінуа на ім’я Оліс, поліцейськими вже було встановлено свідків пригоди та місце, де, кілька годин тому, був помічений чоловік.

Отримавши команду від кінолога, службовий пес Оліс взяв запаховий слід та пройшов близько півтора кілометри вулицями населеного пункту, аж поки не привів поліцейських до будинку, де і переховувався підозрюваний.
Ним виявився 59-річний неодноразово судимий за майнові злочини громадянин. Під час обшуку у нього вилучено речові докази, які вказують на його причетність до скоєння даного кримінального правопорушення. Особу затримано в порядку статті 208 КПК України.

Працівники поліції проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкцією статті за вказані дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
Бельгійська вівчарка Малінуа служить у кінологічному центрі поліції області вже 4 роки. Це одна із найдосвідченіших пошукових собак, яка використовується у пошуку людей, вибухівки та зброї. Тренуванням Оліса зараз займається старший інспектор-кінолог кінологічного центру поліції області Сергій Шудря.

Нагадаємо, минулого тижня на території Компаніївського району за участю інспектора кінолога та службової собаки було розкрито тяжкий злочин, скоєний відносно місцевої жительки.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool