На Кіровоградщині СБУ вилучила арсенал зброї та вибухівку (фото)

Жовтень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 1253 | Коментарі: 0

Вартість вилученого, а це більше 5 тонн рослин коноплі, за цінами «чорного ринку» могла принести прибуток наркоторговцям на суму понад 15 мільйонів гривень.

Спільна спецоперація із затримання групи осіб на території Голованівського району була проведена 25 жовтня співробітниками Служби безпеки України, ГУ НП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області. За місцем мешкання трьох громадян, віком від 30 до 35 років, у ході санкціонованих обшуків виявили кілька тисяч висушених, подрібнених та розфасованих нарковмісних рослин.
У підсумку на території домоволодінь осіб правоохоронці вилучили гранати РГД-5 із запалами до них, револьвер та пістолети травматичної дії, більше 100 набоїв різного калібру та магазини до автомата Калашникова.

Як з’ясувалося, троє мешканців одного з сіл Голованівського району, раніше судимі, за місцем мешкання з метою отримання надприбутків культивували нарковмісні рослини. Земельні ділянки відповідним чином удобрювались, у результаті використовувалося насіння конопель виключно селекційних сортів. Протягом літа насадження прополювали та поливали. Після збору урожай проходив повний цикл переробки.

Рослини сушили в спеціально обладнаних сушарнях, подрібнювали та фасували значними партіями в залежності від того, наскільки розраховували знайти замовника.
«Аби «бізнес» не потрапив у поле зору сторонніх осіб, двір зловмисники огородили високими парканами, з країв яких додатково прикрили ділянки зверху спеціальними агросітками.

На Кіровоградщині СБУ вилучила арсенал зброї та вибухівку

На Кіровоградщині СБУ вилучила арсенал зброї та вибухівку

На Кіровоградщині СБУ вилучила арсенал зброї та вибухівку

На Кіровоградщині СБУ вилучила арсенал зброї та вибухівку

Незважаючи на всі зусилля та заходи перестороги, зловмисників викрили. Для транспортування вилученої наркосировини, загальна вага якої склала близько 5 тонн, знадобилося кілька вантажних автомобілів. Вилучені наркотичні засоби та зброю направлено для проведення експертиз.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», ч. 2 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» ККУ. За такі дії трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Прес служба УСБУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool