На Кіровоградщині СБУ нагадує мешканцям області про спеціальну програму

Січень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

До відома мешканців Кіровоградщини, Служба безпеки України, в рамках спеціальної програми «На тебе чекають вдома», продовжує заходи щодо повернення на підконтрольну територію України та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовились від участі у незаконних збройних формуваннях т. зв. «ДНР/ЛНР».

Зазначена Програма та підстави для звільнення від кримінальної відповідальності та уникнення відбування покарання для учасників терористичних формувань, що діють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, передбачена виключно в межах чинного законодавства України.

Зокрема, частина 1 статті 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) передбачає створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації – караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань «ДНР/ЛНР» передбачені частиною 2 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та частиною 6 статті 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), якщо в діях особи немає складу іншого злочину.

На теперішній час, СБУ допомогло повернутися до мирного життя вже понад 200 українцям. У своїх зверненнях, колишні бойовики закликають тих, хто воював та воює за т.зв. ДНР/ЛНР», знаходиться зараз на тій території без житла, без грошей, без засобів існування, повертатись до своїх родин на мирну територію, де є робота, де на тебе завжди чекають.

У разі, якщо Ви або Ваші близькі родичі є учасником терористичних та інших незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР/ЛНР» та готові добровільно відмовитись від участі у терористичній діяльності, маєте щире бажання виправити свої помилки та співпрацювати з органами СБ України, для Вас існує можливість скористатися Програмою «На тебе чекають вдома».

Для отримання більш детальної інформації про вказану Програму, отримання правової та психологічної допомоги, звертайтесь за телефоном «гарячої лінії» Управління СБ України в Кіровоградській області (522) 36-13-06 або електронну адресу usbu_kvg@ssu.gov.ua
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool