На Кіровоградщині рятувальники завітали до учнів навчальних закладів Долинської та Вільшанки

Березень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

Для навчання дітей та підлітків заходам безпеки рятувальники проводять акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Такі заходи відбуваються щороку щойно налагоджуються сприятливі погодні умови. Співробітники пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини звертають увагу дітей як на правила безпеки у повсякденному житті, так і навчають алгоритму дій у різних надзвичайних ситуаціях.

16 березня працівники районних підрозділів Управління ДСНС в області завітали до учнів навчальних закладів Долинської та Вільшанки, а також провели пізнавальну гру для вихованців дитячого садочка «Ромашка» у Новоархангельську.

Учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 та професійно-технічного училища №36 м. Долинська та загальноосвітньої школи смт Вільшанка з нетерпінням чекали приїзду гостей, адже під час акції рятувальники демонструють можливості пожежно-рятувальної техніки, залюбки спілкуються з учнями на теми безпеки, розповідають про тонкощі рятувальної справи. Як правило, із захопленням школярі вивчають пожежний автомобіль та його оснащення і можливості. Не менш емоційно діти реагують і на розгортання рукавної лінії та подачу води. Під час розважальної частини програми можливо не тільки на швидкість приміряти бойовий одяг та спеціальний захисний костюм рятувальника, потрапити у ціль пожежним рукавом, а й навчитися правильно користуватися протигазом. Так само, як про призначення вогнегасника більшість учасників акції вже знає, а от потримати у руках, випробувати у роботі випадає не кожному. Під час проведення акції долинські рятувальники надали школярам та учням училища таку можливість.

У своїх виступах рятувальники звернули увагу дітей і на правила безпечної поведінки під час шкільних канікул, які починаються незабаром. Дітлахи добре засвоїли матеріал та жваво відповідали на запитання про безпеку.
Не менш жваво включились у пізнавальну мандрівку країною безпеки і вихованці новоархангельської «Ромашки»: грали в ігри, брали участь у змаганнях, розгадували загадки і при цьому навчились правилам безпеки та дізнались багато цікавого про роботу рятувальників.

Впевнено можемо сказати, що у цих навчальних закладах до питань безпеки дітей ставляться з усією відповідальністю. Проте на цьому заходи не завершуються та будуть проводитися і в інших загальноосвітніх закладах регіону.

У ДСНС України у Кіровоградській області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool