На Кіровоградщині рятувальники провели пізнавальну акцію

Лютий 13, 2019 | Новини | Переглядів: 534 | Коментарі: 0

У справі попередження пожеж, техногенних і природних катастроф працівники Служби порятунку найбільше уваги приділяють навчанню дітей та молоді правилам безпечної життєдіяльності. Одним із таких навчальних інтерактивних заходів, у якому залюбки беруть участь не лише діти, а й дорослі, є акція «Запобігти. Врятувати Допомогти».

12 лютого працівники Новоукраїнського районного відділу Управління ДСНС в області побували в гостях у колективу школи-гімназії з поглибленим вивченням англійської мови м. Новоукраїнки, де провели акцію із залученням пожежно-рятувальної техніки.

У процесі спілкування рятувальники роз’яснювали учням школи, наскільки важливо знати й постійно дотримуватись правил безпеки, які необережні вчинки найчастіше призводять до біди і як потрібно поводитись у різних екстремальних ситуаціях, зокрема під час пожежі в громадському місці, у квартирі, під’їзді чи житловому будинку, як надавати допомогу постраждалим, як уникнути травм, якщо натрапив на вибухонебезпечний предмет, кому і за якими номерами телефону повідомляти про надзвичайну подію та ще багато іншого. 

Варто відзначити високу активність гімназистів, які охоче спілкувались з бійцями пожежно-рятувальної частини міста, цікавились роботою рятувальників, розпитували про оснащення пожежного автомобіля та його призначення, коли і як воно застосовується, брали участь у вікторині, запропонованій працівниками служби з надзвичайних ситуацій, уважно слухали роз’яснення правил безпеки та жваво їх обговорювали, приміряли бойовий одяг, каски та протигази.

Безумовно, спільною метою батьків, вчителів та працівників пожежно-рятувальної служби є створення відповідних умов для зростання, розвитку й навчання дитини, щоб вона не почувалась безпорадною у різних ситуаціях не тільки сьогодні, а і в майбутньому. Для цього потрібно докласти максимум зусиль і задіяти усі можливі засоби, адже життя й здоров’я дитини – понад усе.

кропивницкий, акция, рятувальники

Прес-служба У ДСНС в області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool