На Кіровоградщині рятувальники попереджають громадян про наслідки необережної поведінки на воді

Серпень 08, 2017 | Новини | Переглядів: 1364 | Коментарі: 0

Вирушаючи до річки чи ставка, ми, як правило, обираємо погоду, місце та час, компанію, їжу та холодні напої. Про власну безпеку більшість людей замислюється, коли ненароком стає свідком нещасного випадку.

Щоб попередити трагедії на воді співробітниками Служби порятунку Кіровоградщини систематично проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

8 серпня працівники районних підрозділів У ДСНС в області поспілкувались з відпочивальниками в улюблених місцях відпочинку мешканців Долинського, Новомиргородського та Петрівського районів. Рятувальники нагадали громадянам правила безпеки на воді, правила надання домедичної допомоги потопаючому та розповіли про способи порятунку на воді. Серед відпочивальників, з якими вдалося поспілкуватися, не знайшлося жодного, хто б нехтував безпекою. Усі знають, скільки часу і коли можна перебувати у воді, що не можна далеко запливати та допускати ігор з притопленням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч. Рятувальники наголосили, що однією з основних небезпек, що призводять до трагічних наслідків, є купання в нетверезому стані, а тому не варто намагатися довести друзям чи знайомим свою майстерність, оскільки необдуманий вчинок може коштувати занадто дорого.

Особливу увагу учасники відпрацювання приділили дітям, яких на ставках і річках літньої пори дуже багато. Підлітки не приховували, що не завжди кажуть батькам, коли йдуть до річки. А ще зауважили, що знають, як поводитись безпечно. Дітей, які прийшли з дорослими, фахівці рятувальної справи теж застерегли від необачної поведінки.

Також рятувальники роздали співрозмовникам листівки з правилами, покликаними навчити берегти власне життя, навіть під час відпочинку.

Шановні громадяни! Пам'ятайте, що вода приховує у собі небезпеку: зробіть усе можливе для того, щоб не допустити трагедії!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool